Zupełnie nowy model skody czyli HGW ciąg dlaszy.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

czy może ktoś miał taki problem jak ja i umiał by mi pomóc, lub czy ktoś ma może sterowniki pod xp i vistę do takiego kabelka 409.1 kkl USB
    Czarny Elegance
  • Dzida
    RS
    • 2006
    • 2253

Samochody produkowane przez Skodę z każdym rokiem cieszą się coraz większą popularnością na wszystkich europejskich rynkach.

Związanie się z niemieckim Volkswagenem okazało się być dla Czechów przysłowiowym strzałem w dziesiątkę, octavie i fabie plasują się w ścisłej czołówce sprzedaży na wielu rynkach.

Na tym jednak nie koniec. Na zbliżającym się salonie we Frankfurcie firma z Mlada Boleslav zaprezentuje nowy model o nazwie MissionL. Chociaż samochód przedstawiony zostanie jako prototyp, zarząd czeskiej marki nie ukrywa, że auto jest już bliskie produkcji seryjnej.

Wydawać by się mogło, że mając w ofercie popularne: fabię, octavię i superba, paleta modelowa Skody nie wymaga szybkiego uzupełnienia o kolejny model. Czesi widzą jednak tę sprawę inaczej.

Między fabią i octavią

Nowe auto pozycjonowane będzie pomiędzy niewielką fabią a stanowiącą mieszankę klas kompaktowej i średniej octavią. Można więc śmiało stwierdzić, że będzie to pierwszy zaprojektowany jako typowy kompakt samochód Skody od czasu rozpoczęcia współpracy z Volkswagenem.

Skoda missionL
    Nowe auto rozpocząć ma kolejną ofensywę modelową. Prezes zarządu Skody - Prof. Dr hab. Winfried Vahland zdradził niedawno, że przez najbliższe dwa lub trzy lata firma ma zamiar wprowadzać jeden nowy model średnio raz na sześć miesięcy.

Czesi wiążą z nowym modelem duże nadzieje. Samochód ma być pojazdem globalnym, co oznacza, że w niemal niezmienionej formie - jako pięciodrzwiowy liftback - sprzedawany będzie w Europie, Rosji i Chinach. Auto z nieco innym nadwoziem - jako sedan - trafi także na rynek indyjski.

Octavia pójdzie w gorę?

Warto przypomnieć, że na marcowym salonie w Genewie Czesi zaprezentowali prototyp o nazwie vision D, który typowany jest na następcę octavii. Już sama nazwa sugeruje, że kolejne wcielenie auta awansuje na pełnoprawnego przedstawiciela klasy średniej, a nowy MissionL konkurował będzie z autami pokroju golfa. Nowa octavia pojawić ma się jednak dopiero w 2013 roku.

Czy taka zmiana pozycjonowania poszczególnych modeli zapewni czeskiej marce sukces? Trzeba przyznać, że dotychczasowa taktyka Skody przyniosła rewelacyjne rezultaty.

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Lubie to!
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• notsure
        Drive
        • 2010
        • 47

Mise byla od začátku jasná: Prozkoumat, nafotit a sepsat vše podstatné o nové studii Škody. Tady je výsledek + video.

Komentarz

• rufix
          Drive
          • 2010
          • 50

"Prezentacja ©KODY znajduje się w Hali nr 3, Stoisko A05. Konferencja prasowa zaplanowana jest na wtorek, 13 września 2011, na godz. 12.15."

i koniec HGW

Komentarz

• Biszczu
            RS
            • 2011
            • 5567

podoba mi się ten VisionL, jest o nim też artykuł w Motorze :wink:

"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Dzida
                RS
                • 2006
                • 2253

Może być jako następne, jak dla mnie. Ciekawe co pod maską a także czy to będzie sedan czy LB?

Komentarz

• andriu21tg
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1499

Komentarz

• tomek
                    L&K
                    • 2005
                    • 1078

fajne, ale jak zwykle jest to koncept. Jak zrobią wersję produkcyjną i pokażą w "zwykłej" wersji to czar pryśnie
                    O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Dodano: Wto 13 Wrz, 11 20:36
                      Dla mnie bomba !!! ciekawe jak bedzie wyglądała Octavia III ??
                      Czarny Elegance

Komentarz

• Biszczu
                        RS
                        • 2011
                        • 5567

pewnie wszystko pójdzie w ten sam deseń i OIII będzie podobna. Lampy jak w VW. Jedno mnie zastanawia w tym VisionL. Jak go się otwiera? :wink:
                        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• robmich
                          Classic
                          • 2011
                          • 10

Na WP.PL jest kilka informacji o tym modelu Tutaj o ty poczytacie

Komentarz

• blackrs
                            RS
                            • 2008
                            • 4826
                            • Superb II combi (3T5)
                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

wygląda bardzo ciekawie i soc nowocześnie ciekawe jaka bedzie wersja produkcyjna
                            BYŁA o1 rs
                            BYŁA o2 1.6
                            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• daneczek76
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 3642
                              • Toyota

Zamieszczone przez Biszczu
                              Jak go się otwiera?
                              przyciskiem na kluczyku lub wystarczy podejść do samochodu
                              naciskasz przycisk przy klamce - klamka wychodzi z drzwi i otwierasz tu filmik jak sie otwiera: http://www.youtube.com/watch?v=sRTtGzjQs1s
                              A tak naprawdę ładny ale szkoda że nie ma fotek kombi. I napewno do realnego wypustu pewnie jeszcze dożo zmienią.
                              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Eidos71
                                RS
                                • 2011
                                • 2050
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Uiii tam... Widać, że wersja wypasiona (m.in. DSG), a nie ma nawet podłokietników przednich foteli i nawiewu na tylną kanapę... :szeroki_usmiech
                                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Bartolomeo
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 267

To ten MissionL będzie teraz kompaktem, a Octavia? Wskakuje do klasy średniej? W takim razie Superb do wyższej-średniej (A6, BMW 5)?

Usługi tokarskie, frezarskie
                                  Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 6626
                                    • Volkswagen
                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ciekawe czy to nie będzie taki "pepikowy" odpowiednik nowego VW Jetta - tylko ze zmienionym tyłem :roll: tak mi to wyglada...
                                    PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• tomekjmopl
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1187
                                      • Opel
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ciekawe czy to nie będzie taki "pepikowy" odpowiednik nowego VW Jetta - tylko ze zmienionym tyłem :roll: tak mi to wyglada...
                                      A mnie to wygląda na vw polo sedana w skodowskich ciuszkach (liftback) - coś na podmianę zamiast budżetowej OII Tour w pieniądzach za podstawę ok. 40000 pln ...

Komentarz

• Ths
                                        Rider
                                        • 2007
                                        • 317

Samochód jak wiadomo ma zastąpić octavię I generacji sprzedawanej jako tour. Jednak jest mniejszy od OI. Jedyne parametry jakie udało mi się znaleźć w necie to pojemność bagażnika 500l (O1 - liftback 528l) i długość 4,3 m (O1 liftback 4,5 - 4,6m ). Rozstaw osi polo sedan ma 2,55 m tak więc już więcej niż O1 - 2,5m Ciekaw jestem będzie szerokość. Patrząc na polo sedan na rynku rosyjskim to jak dla mnie jest za wąskie i wygląda pokracznie. Skoda w modelu Mission L zastosowała czarny dach - chyba po to aby optycznie obniżyć auto. Cóż zobaczymy wersję produkcyjną to wtedy wszystko będzie jasne.
                                        Co do modelu Mission L - niewątpliwie ładne auto.

Komentarz

• Tony065
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2487
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ARX 1.8 20VT 150 KM

jak dla mnie to dobrze, że powstanie skoda w tej klasie, bo dzięki temu Octavia przestanie być postrzegana, jako auto kierowników niższego szczebla/przedstawicieli handlowych (choć sam nim nie jestem). będzie coś co zapcha ten segment, a nasze ukochane Octy zostaną wreszcie dla nas :wink:
                                          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                          @ by Tune-up Gdańsk
                                          TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                          Antek

Komentarz

• Szkodnicki
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1084

Zamieszczone przez Tony065
                                            Octavia przestanie być postrzegana, jako auto kierowników niższego szczebla/przedstawicieli handlowych
                                            Ale zauważ, że (całe szczęście) nie jest autem lubianym przez dresów A poza tym wreszcie zajmie miejsce w segmencie C, a nie B (jak dotychczas )
                                            Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
                                            ----
                                            Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• arturbeb
                                              Classic
                                              • 2011
                                              • 23

co do gamy silników to trzeba popatrzeć na to co montuje starszy brat VW - zapewne to będą odpowiedniki.
                                              Ciekawe, czy jeżeli Octavia weszłaby do wyższego segmentu to, czy cena razem z nią
                                              Swoją drogą niby są już jakieś testy eksploatacyjne nowej octavii, ale na razie brak jakichkolwiek zdjęć szpiegowskich. Ciekawe czy zachowają stylistykę prezentowaną już kiedyś na łamach auto moto i sport:
                                              http://www.auto-motor-i-sport.pl/mag...ie_8599_2.html ??

Komentarz

• irekk
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1093
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

arturbeb, wygląda jak lift superba: http://carsspyphotos.net/2011-skoda-superb-scout/

Komentarz

• arturbeb
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 23

ta superb po FL wygląda jak zwykła superb. Oczywiście jest to wersja SCOUT więc pododawali troche plastiku tu i ówdzie. Co do octavii... ciekawe czy śladem innych producentow (HONDA VW AUDI..) skdoa ujednolici przód auta, tak aby wszystkie modele wyglądały podobnie. Jeżeli tak miałoby sie stac to należałoby sie popatrzeć na Skode Mission...?

Komentarz

Pracuję...